RIB-Havrafting

Vi tar dere med på heftige opplevelser i de trange sund og og ute i havbølgene. Strandhugg på holmer ytterst i havet er bare magisk. Tettere innpå naturen kommer du ikke!

RIB kan være en aktivitet for de som søker spenning, men også for de som ønsker å komme tettest mulig innpå elementene og naturen. Vi skreddersyr turen etter ønske og ønsket spenningsnivå! Det er ingen båter som er sikrere og som går bedre i sjøen. RIB-båter er meget stabile. Og hvis dere tror at det bare er gutter som liker RIB, ja, da tar dere feil. RIB passer for alle!

Båten og sikkerhet
Vi har gått til innkjøp av en splitter ny RIB bygget i Sør-Afrika. Dette landet har lange tradisjoner i bygging av solide og havgående RIB. Merket er Gemini 850 – en 28 fots båt med plass til 14 pers (12 passasjerer.) På hekken sitter to nye og moderne 2-takter motorer, 2×225 hk Evinrude E-tec. Dette gir skikkelig fraspark med full båt og hastighet rundt 50 knop. Gemini RIB av denne typen brukes bl.a. som patruljefartøy ute i det åpne hav utenfor Sør-Afrika.

R.I.B. står for rigid inflatable boat. Skroget er bygget i glassfiber. Rundt båten er det festet en tube (pontonger) som gir båten ekstra stabilitet og flyte-evne. Tuben er delt inn 7 kamre, så dersom noen skulle pungtere (hvilket skjer svær sjelden), utgjør det ingen risiko. Selv om man slipper ut luften av alle kamrene, kjører båten fremdeles godt. Denne type konstruksjon gjør at båten ikke mister flyteevne selv om store mengder vann skylles ombord. Båten er derfor svært sjøsikker selv i de mest krevende værforhold.

    

For å ivareta sikkerhet om bord er vi utstyrt med VHF båtradio, kartplotter, brannslukkingsutstyr, flytedrakter og vester, dregg, flytedregg, førstehjelpsskrin, nødbatteri for radio, redningsgrind for mann over bord, sikkerhetsline, livbøye med lys mm. Polstrede jockeyseter.

Vi har flytedresser, vester, kjørebriller og støvler til alle deltakere.

Før vi legger ut på tur gir føreren en instruks om hvordan man forholder seg om bord generelt og i en nødsituasjon. Personer som er gravide, har nedsatt helse, hjerteproblemer, ryggproblemer, nakkeproblemer og/eller andre ledd eller skjelettplager kan ikke delta på havrafting i høy fart. Dersom noen kommer inn under denne kategorien kan vi se på muligheten for et spesialtilpasset opplegg.  Personer som er synlig beruset av alkohol eller andre rusmidler vil bli avvist.

       

 

RIB and DINE / RIB to PUB

Øyrekka i Frøya har flere puber og restauranter å velge i mellom. Vi kan for eksempel nevne Leia Restaurant på Sula som tilbyr god mat og koselig atmosfære. Sula omtales som en naturperle ytterst mot storhavet. Å gå rundt i Sulas tette trehusbebyggelse, er som å gå rundt i en eventyrbok, og en tur opp til Sula Fyrstasjon er nærmest obligatorisk! På Sula kan dere nyte middagen fra a til å, eller velge å hoppe i båten for å ta kaffen på naboøya Bogøyvær eller Mausundvær.

 

RIB exclusive

Hva med en tur  mellom skjærene i 50 knop – destinasjon ytterste ø med havet skyllende inn, strandhogg, champagne-coctail, varm grill, kald øl, dagens kreps og kamskjell på grillen. Skal det være en sigar?

  

Vinter RIB

Vinter RIB høst-og vinter-luften er en deilig opplevelse. Vi tar deg med på omvisning i øyrekka. Med varme flytedresser, luer, votter og briller blir det aldri for kaldt. Dette må bare oppleves!

Opplevelse med RIB er absolutt ikke bare en guttegreie !! Fotos Axel H Kristoff Wold. Copyrights

 

 

Wold Kysttransport facebook oppdateringer

Kontakt oss

Din epost-adresse: 
Din melding: 
Please enter the following 
 Help us prevent SPAM!
    
You are here: Home Aktiviteter Havrafting – RIB